Hoe vind ik een goede mediator?

Hoe vind ik een goede mediator?

Mediator is een vrij beroep. Iedereen mag zich mediator noemen. De titel MfN Registermediator is echter wel beschermd. Alleen mediators die deze titel hebben kunnen in het register van MfN mediators worden ingeschreven.

Voor u betekent dit dat u met een mediator aan tafel zit die dankzij de verplichte bijscholingen per jaar altijd deskundig, bekwaam en up to date zal blijven in zijn vakgebied. Tevens moet de MfN mediator zich houden aan het reglement en de gedragsregels van het MfN. Onafhankelijkheid, neutraliteit en vertrouwelijkheid behoren tot de fundamentele beginselen.

Tevens is de mediator onderworpen aan het onafhankelijk tuchtrecht voor mediators. Meer informatie over de Mediation Federatie Nederland, de gedragsregels voor de mediator en de bewaking van de kwaliteit van de beroepsuitoefening vindt u op www.mediatorsfederatienederland.nl

Mediationovereenkomst

In de mediationovereenkomst, die voorafgaand aan de eigenlijke mediation door de partijen en de mediator ondertekend wordt, staan onder meer artikelen over de vertrouwelijkheid, de vrijwilligheid, de geheimhouding, het tarief en het onderwerp van het geschil. De partijen verklaren middels het ondertekenen van de mediationovereenkomst dat zij zich inzetten om te trachten de kwestie die ter tafel ligt op te lossen, dan wel voor een deel op te lossen. De mediator verklaart in deze overeenkomst onder meer dat hij of zij onpartijdig en neutraal te werk zal gaan en hetgeen ter tafel komt, vertrouwelijk zal behandelen.

Een lijst van MfN mediators in de regio Den Haag kunt u op de website van de MfN – zoek een registermediator – gemakkelijk oproepen.

Stuur uw vraag

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s